2 jaar geleden alweer!

Vandaag sta ik even stil bij wat ik precies twee jaar geleden te horen kreeg van de dokter.

“U heeft uitgezaaide borstkanker van de meest agressieve vorm”

Een zin die de meeste van ons alleen te horen krijgen bij een ander. Wat voor de meeste van ons een grote nachtmerrie is waar je niet te veel bij stil wilt staan, echoot bij mij nog vaak genoeg na.

Twee jaar geleden begon de reis waar we niet van wisten waar het zou eindigen. Maar een ding wisten we wel. Dat we er keihard voor zouden gaan. En dat was me nooit gelukt zonder mijn held van een man en mijn lieve familie en vrienden. Want zo’n reis maak je niet alleen, maar met iedereen om je heen die met je mee knokt en toejuicht vanaf de zijlijn. Want wat heb ik daar veel energie en kracht van gekregen.

We zijn nu 16 chemo’s, 16 bestralingen en drie operaties verder. De controles zijn goed en ik kan nu verder. Heerlijk! En in de tussentijd is Robin net 2 jaar geworden en Benjamin bijna 9. Vol dankbaarheid dat ik dit allemaal nog mag meemaken! En kijk elke dag weer uit naar wat voor moois er weer op mijn pad komt. Kom maar door!

8 Comments

 1. Vroca 28 januari 2018 at 20:50 - Reply

  Nog steeds heb ik zo een bewondering hoe je het allemaal hebt gedaan! Natuurlijk heb je de controles, maar kijk je vooral vooruit! Geniet van man en kindjes en alle mooie dingen die nog komen gaan! xx

 2. Nadia 28 januari 2018 at 21:09 - Reply

  Heel veel geluk en vele gezonde jaren Marianne! Liefs van mij

 3. Wikke 28 januari 2018 at 22:04 - Reply

  Wat een enorme kracht heb jij en ook Robert en de rest van je familie getoond. Nog heel veel jaren geluk met zijn allen gewenst waarbij je steeds meer weer vooruit kunt kijken ipv achterom. Lieve schat dikke knuffel

 4. Jannicke 28 januari 2018 at 22:23 - Reply

  Bizar alweer 2 jaar geleden.. Ongelofelijk wat je allemaal hebt doorstaan, je hebt het zo fantastisch gedaan en nog steeds, want met de nasleep moet je nog elke dag leven en dat is niet niks. Eigenlijk vind ik dat jij 2x per dag jarig mag zijn. 15/9 en ook vandaag op 28/01! We zijn alleen dan wel een beetje laat voor je feestje van vandaag maar vanaf volgend jaar doen we het dubbel! Ben trots op je en hou van je! Love you X Jannicke

 5. Jannicke 28 januari 2018 at 22:25 - Reply

  Oeps ik bedoelde 2x per jaar.. ik hou van feestjes maar 2x per dag is iets teveel van het goede!

 6. Nicole 29 januari 2018 at 09:55 - Reply

  Ik bewonder je wilskracht en moed Marianne. Alle liefs voor jou en je gezin gewenst!

 7. Petra van Hameren 29 januari 2018 at 10:59 - Reply

  Lieve Marianne, wat een kracht en dankbaarheid komt er zo tussen de regels door naar voren. Wens je alle liefde en
  geniet van wat is! Liefs,
  Petra

 8. Lot 29 januari 2018 at 20:12 - Reply

  Zo fijn…..geniet ze van je mooie gezinnetje! Lfs Lot

Leave A Comment