And there goes my hair

Allereerst wil ik iedereen onwijs bedanken voor de ontzettend lieve berichtjes en mooie kaarten die wij krijgen! Het doet ons echt goed om te zien hoeveel mensen met ons mee leven.

En nu alweer bijna een week voorbij! Deze week is voorbij gevlogen, ok, het is nog geen vrijdag, maar toch. Ik voelde mij deze week heel goed. Sinds dinsdag heb ik zelfs geen misselijkheids medicijnen  meer hoeven nemen! En omdat ik me beter voelde ben ik maar meteen op de hometrainer gestapt om m’n conditie op te bouwen. Dat ging goed, dus dat is nu mijn dagelijkse ding geworden. Daarnaast ga ik zoveel mogelijk naar buiten om te lopen, heerlijk! Gewoon lopen dan he, er zijn grenzen 🙂 Hoop zo voor a.s. maandag weer fit te zijn voor de 2de chemo. Morgen weet ik of ik a.s. maandag mijn 2de chemo mag starten. Ik word elke vrijdag voordat de chemo start geprikt en daar worden mijn waardes van mijn witte bloedcellen gemeten om te kijken ik kan starten met de volgende chemo.

Bye Bye Hair

Jaja, woensdag was de grote dag. Mijn haren werden eraf geschoren! Ik was vooral onwijs benieuwd hoe het zou zijn. Vervelend vond ik het niet om erheen te gaan. En ik was natuurlijk onwijs benieuwd wat ze van mijn nieuwe haren hadden gemaakt.

Daar waren we dan, Robert, Jannicke en ik zaten er helemaal klaar voor. De tondeuse die zonder pardon over mijn hoofd ging… bzzzzzz…. bzzzzzz…. ok, dit doet ze blijkbaar vaker… Voor ik het wist zat ik daar als een soort G.I. Jane die klaar is voor de missie om diezelfde middag nog af te reizen naar Afghanistan om in de voorste linie mee te strijden voor wat dan ook. Maar laten we het nu maar bij mijn eigen missie houden he 😉 Mijn eigen haren werden van tevoren met tie rips (hoe je dat ook schrijft) vast gemaakt zodat ik die mee kon nemen en er later eventueel nog iets mee kon doen. Die kreeg ik in een doggie bag naast me neergelegd… Dat was aardig! Na het uitleggen hoe ik mijn nieuwe haren moest verzorgen (het leek wel een cavia toen die onder de kraan ging), kreeg ik het op mijn hoofd gezet en werd het in model geknipt. Dat zag er toch wel meteen anders uit, prachtige haren zijn het hoor. Met veel dank aan de lieve dames uit Russchka die dit hebben afgestaan. Maar het voelt toch wel een beetje gek om op te hebben.

Thuis

Benjamin hadden we vanochtend verteld dat ik vandaag naar de “kapper” zou gaan. Dus hij wist al dat mijn haren er deze dag afgeknipt zouden worden. Toen hij me zag vond hij mijn nieuwe haar toch een beetje anders en gek… Roberts nichtje was er ook, die volgt alles op de voet en vond het heel mooi. Toen ik Benjamin onder het eten vertelde dat ik straks “mijn nieuwe haar” af zou doen zodat hij aan de “nieuwe situatie” kon  wennen vond hij het heel spannend en durfde hij niet te kijken zie hij. Opeens werd het stil en begon hij heel hard te huilen. Pffff…! Nu sterk zijn Marianne, we wisten dat dit zou komen, maar dit blijft zo f*cking moeilijk. Hij kroop gelukkig tegen me aan en hebben samen de tranen laten lopen. Eenmaal bijgekomen hebben we opnieuw de foto’s laten zien om hem opnieuw te laten wennen zodat het minder confronterend was. Dat was goed! Ik ben naar boven gegaan, mijn haar ervan gehaald en een muts opgezet. Deze kon hij dan (dacht ik voorzichtig) af te doen. Ik zette hem op mijn schoot en hij voelde eerst heel zachtjes onder de muts. “Hee” zei die… dat voelt net als papa. En voordat ik het doorhad trok hij de muts van mijn hoofd. 2 handen gingen als een dolle over mijn hoofd heen. Dat voelt lekker mama!! Toen was het gelukkig goed… Mannetje toch! Super trots op hem! En dat nog wel een dag voor zijn verjaardag!

Hij heeft gelukkig lekker geslapen!

Hieronder een aantal foto’s van gisteren van de auto rit naar Bussum met dak open om mijn eigen haar nog lekker te laten wapperen in de lucht. En ja ja ook maar een maar een paar foto’s van mij kaal 😀

Robert vind het echt helemaal geweldig!

foto2

foto7

foto8

foto10

foto11

29 Comments

 1. Barbara A 18 februari 2016 at 20:45 - Reply

  Hey Marianne, met kippevel (toch wel) heb ik je verhaal gelezen. Zoals je weet heb ik zelf toen ik jonger was een poosje in het ziekenhuis gelegen en het maakte toen altijd wel veel indruk op me als iemand zijn haar verloor / eraf liet knippen.

  Ik heb woensdag veel aan je gedacht toen ik bij mijn moeder op haar verjaardag zat (wat een tegenstelling he). Ik vind het sterk zoals je situatie beschrijft (heel droog, ik moet af en toe echt lachen) en ook je foto’s. Klinkt misschien gek maar je kale hoofd kun je vind ik ook heel goed hebben! Een echte stoere chick! Je haarstuk staat je trouwens ook prachtig, ik wou dat ik zo’n mooie, glanzende coupe had.

 2. Melisa Schaufeli 18 februari 2016 at 20:47 - Reply

  Kaal staat je ook echt gewoon mooi! Maar doe straks maar weer gewoon lang haar, anders heb ik geen puntjes meer te knippen;)

  Xx

 3. Angelina 18 februari 2016 at 21:02 - Reply

  Lieverd, je blijft een prachtvrouw, ook kaal 🙂 Maarrrrr de pruik is prachtig! En mooi hoe je er met Benjamin mee omgaat, topvrouw, topmom! Xxx

 4. Nel 18 februari 2016 at 21:06 - Reply

  Weer indrukwekkend geschreven Marianne. We hebben veel aan jullie gedacht. Ik kreeg wel een glimlach net omdat je het een cavia noemde Zo noemde mijn vriendin en ik haar nieuwe haar altijd. Maar was wel blij toen ze haar eigen haar weer kreeg! Heftig met Benjamin maar wat is het toch ook een kanjer!!! Mooie foto’s van je!! Nu duimen dat je bloed goed is morgen des te eerder gaan die foute cellen kapot. Xx

 5. Souad 18 februari 2016 at 21:41 - Reply

  Wauw Marianne wat ben ik trots op jou❤️❤️❤️

  En met of zonder haar je blijft een mooie vrouw. Op de foto lijk je trouwens op sinead o connor, maar zal niet de eerste zijn van wie je het hoort. We gaan elkaar gauw zien.

  Dikke knuffel voor jullie allemaal

 6. ineke 18 februari 2016 at 21:48 - Reply

  Lieve dappere Marianne, ken je nog maar zo kort, maar voor mij zo bijzonder. Kop op meid, door je tranen heen zoveel humor deze strijd ga je daarmee winnen!!
  Sterkte en duimen voor goede lab uitslagen om de tweede “aanval’ te beginnen. Liefs ineke

 7. Leidy de Bruïne 18 februari 2016 at 22:11 - Reply

  Hallo Marianne, Met en zonder haar zie je er goed uit. Precies zoals ik me je herinner. Ga zo door en “hopelijk” kan je de volgende chemo weer doen en ik hoop dat je dan niet weer misselijk wordt. Fijn dat je zoontje zo ontspannen reageert.
  Het aller beste,
  Leidy de Bruïne

 8. Saa 18 februari 2016 at 22:35 - Reply

  Ongelooflijk, je kan kaal gewoon hebben. Soort Hollands next top model metamorfose. Mooi verhaal Heb je geschreven. Tot zaterdag xxxx

 9. Nadia 19 februari 2016 at 05:08 - Reply

  Vol bewondering en met een traan je verhaal weer gelezen. Ik ben het met Robert eens haar of geen haar het staat je allebei super en je blijft een mooie krachtige vrouw!

  Liefs

 10. Wendy 19 februari 2016 at 05:47 - Reply

  Wat ben jij dapper! In je aanpak met Benjamin, hoe je alles onder gaat en dat je je mooie haren hebt af laten scheren. Ik moet Robert gelijk geven zonder haar staat je super goed!!! Je mooie nieuwe haren ook hoor.

  X Wendy.

 11. Karin 19 februari 2016 at 07:04 - Reply

  Prachtige vrouw ben je ook, mooi geschreven.
  X Karin

 12. Antoinette 19 februari 2016 at 07:50 - Reply

  Wat beschrijf je dit weer prachtig en indrukwekkend . Wow. Ik vind het fijn om zo een beetje mee te kunnen (be)leven met jou en je gezin. Wat ben en blijf je prachtig, met of zonder haar, jij blijft altijd mooi. Respect dat je ook alweer op de hometrainer gaat, you”re a fighter Hopen dat de waarden goed zijn en sterkte weer met de volgende chemo. Beat it!!!

 13. Jannicke 19 februari 2016 at 12:01 - Reply

  Een topper ben je lief zusje! Ben zo trots op jou en Robert, hoe jullie hiermee omgaan is fantastisch. Love you!

 14. Madelief 19 februari 2016 at 17:23 - Reply

  Ik vind je haar heel mooi kusjes Madelief

 15. John A Knudsen 19 februari 2016 at 19:37 - Reply

  Liefe Dochter.

  PRACHTMEID. MET en ook Zonder eigen haar !! Fijn dat Benjamin heeft kunnen wennen. Kommer med ny forsyning bär om noen uker. Klemmmmm.

 16. Vroca 19 februari 2016 at 20:27 - Reply

  Ja, jij kunt alles hebben! Ik ben een stuk ouder dan jij maar kan nog veel leren van jou denk ik! Zoals jij de dingen beschrijft, geweldig! Ik neem echt mijn petje (die ik niet op heb) voor je af. Wat een topmens bij jij! Heel veel sterkte en liefs! xx

 17. Sabrina 20 februari 2016 at 08:36 - Reply

  Marianne echt wat een topvrouw ben je toch. Hoe jij/jullie hier mee omgaan, echt heel veel respect hiervoor.
  Het staat je goed hoor het G.I.Jane kapsel!

  Xx

 18. Nancy 20 februari 2016 at 15:52 - Reply

  Prachtige vrouw!
  Heel veel sterkte en succes.

  Lieve groeten,
  Nancy

 19. Marne 20 februari 2016 at 17:35 - Reply

  Wauw meis!
  Zo!
  Brok in mijn keel.
  Wat ben je flink! Jullie allemaal!
  Veel aan je gedacht deze week. Vooral woensdag.
  En toen zag ik jullie donderdagochtend vroeg. Benjamins verjaardag. Bepakt met traktaties op weg naar school. Het was omdat jij me er op attendeerde, maar ik had niets in de gaten. Even vergeten (ochtendspits;-)
  Je zag er beeldig uit!
  Mooi geschreven hierboven. Zo open.
  Ik ben zo trots op mijn lieve vriendin en haar familie! Geniet van dit weekend en sterkte bij de tweede ronde. ❤️U

 20. daphne 20 februari 2016 at 21:29 - Reply

  Ooo wauww! Ondanks alles zie je er prachtig uit. Super dapper van je!
  Denk aan je!! ♡♥♡

 21. Stefanie 21 februari 2016 at 19:43 - Reply

  Wat een mooi verslag! En bijzonder dat je een foto deelt met ons. En wauw wat een prachtig hoofd heb je met en zonder je haren.
  Benjamin vertelde het mij uit het niets uitgebreid op school donderdagochtend. (Mooie haren heeft mama nu hè). Succes morgen hoop dat je niet zo misselijk zal worden!

 22. Arienne 21 februari 2016 at 19:52 - Reply

  Pfff, heftig dit allemaal hoor… Maar wat ben jij sterk en dapper! Echt super knap van je! Wat fijn dat je met je gezin hierom kan huilen en lachen. Ook erg knap van hun! Sterkte en succes! Liefs Arienne

 23. Wikke 21 februari 2016 at 20:09 - Reply

  Stoer wijffie ben je

 24. Christina 21 februari 2016 at 20:39 - Reply

  Nog steeds een model. In elke zin van het woord. Je bent een prachtige, sterke vrouw. Ik lief jou, zusje!

 25. Nicole Waisapy 22 februari 2016 at 07:55 - Reply

  Knapperd! Ik ben heel trots op je. Liefs, Nic

 26. Nathalie en Ramon 22 februari 2016 at 08:08 - Reply

  Dat heb ik ook een keer gedaan zegt Ramon, groeit echt weer aan. Kijk maar! (Denkt dat de pruik het aangegroeide haar is)

  Vind het je echt goed staan zowel met als zonder. Diepe buiging voor jou, super krachtig en heel stoer. Op naar de volgende stap meis X

 27. Martje 22 februari 2016 at 16:33 - Reply

  Wat ben je toch een prachtig mens! Met én zonder haar 🙂

 28. Simone 22 februari 2016 at 20:29 - Reply

  – wat een onwijze topper ben jij! – X

 29. Suzanne 28 februari 2016 at 15:31 - Reply

  Poeh tranen in mij ogen..wat ben je dapper en sterk..en wat verwoord je alles op een ‘ leuke’ manier. .dat maakt het zachter en makkelijk bespreekbaar..
  Knap hoe je met de dingen om gaat..goed doordacht..wauw wat een Powervrouw ben Jij! Respect

Leave A Comment