Chemo nummer 3!

Ik heb al bijna twee weken geen update gegeven! Gelukkig gaat de tijd erg snel voorbij :-)!! Het gaat met ups en downs. Wanneer ik mij goed voel doe ik de “normale” dingen. Niet teveel natuurlijk want ik merk toch dat alles wel heel veel energie kost. Soms is een gesprek met iemand op straat als ik een stukje ga lopen al net teveel voor die dag. Overdag rust ik veel uit, ik probeer dan te slapen, wat vaak niet lukt door dat onrustige gevoel! Maar even op bed liggen helpt al wel.

AVL – bestraling

Ik ben intussen weer in het AVL geweest voor een intake gesprek. In dit gesprek hebben we de bestraling behandeling besproken. Hoe werkt dit? Wanneer gaat dit starten en wat zijn de consequenties. Bij mij moet mijn linkerborst, sleutelbeengebied en oksel bestraalt worden (21 x in 1 maand – ja, dat is elke dag). Toevallig in de bestralingsplek zit nou ook mijn hart wat eventueel beschadigd zou kunnen raken door deze bestralingen. Maar…. ze hebben een nieuwe methode dat je hart niet beschadigd raakt! Wat goed! Hoe dan…? Hoe gaat dat in zijn werk. Nou, door 40 seconden lang mijn adem in te houden zodat mijn longinhoud mijn hart een stukje opzij duwt zodat de stralen niet naar mijn hart gaan en deze dus mijn hart beschermd. Ok, klinkt goed dacht ik! En mijn longen dan? Die mogen wel beschadigd raken….?? “Dat komt maar erg weinig voor mevrouw”, zei de vriendelijke dokter (die ook Robin heet). Dit komt maar minder dan 1% voor. Ja ja dacht ik “Zullen we het maar niet over kansen en percentages hebben”? De loslatende placenta bij Robin, borstkanker….

Alhoewel ik echt wel vertrouwen heb in dit behandelplan ben ik toch wat huiverig voor alle consequenties ervan. Ik weet het, ik moet me niet gek laten maken door ‘andere’ verhalen, maar dat doe ik dan toch… Vrouwen piekeren namelijk! En ik mijn situatie nog wel meer.

Sporten

In de afgelopen week ben ik weer een paar keer wezen sporten (in mijn eigen sportschool onder begeleiding van de fysio). Daar heb ik me eerst ook maar even laten meten hoe ik er conditioneel voor sta. Heel leuk die meting want die berekend ook je metabolische leeftijd. Je zou denken dat ik nu op een jaar of 80 zit, maar nee! 20 jaar gaf dit geweldige apparaat aan! Hahaha!! Dat motiveert natuurlijk en het is ook bewezen dat het juist heel goed is om tijdens de chemo’s door te sporten.

Oncoloog

Vrijdag weer bij de oncoloog geweest, die was weer erg tevreden met hoe de tumoren op de chemo reageren. Mooi, doen we het dus niet voor niets! Mijn bloedwaardes waren wel wat gezakt, dat voelde ik al… Ik voelde me erg slap en mijn mond was van binnen aardig kapot. Dat komt omdat mijn immuunsysteem op nul staat. Omdat ik ook in de tussentijd wat zwangerschapskilo’s kwijt ben geraakt heeft de oncoloog besloten om de chemo van 100% naar 95 % aan te passen. Daar was ik wel heel blij mee! Dit zorgt er net voor dat de scherpe randjes van de bijwerkingen iets minder worden. Achteraf gezien heeft dit wel effect gehad.

Enjoying

Het weekend voor de 3de chemo was prachtig! We gingen met z’n vieren op de fiets naar Blaricum. Robin in de draagzak bij Robert voorop en Benjamin op zijn nieuwe fiets. Heerlijk! Van mijn moeder heb ik een hoed gekregen, die kwam mooi van pas, want ook al zit mijn haar goed vast op mijn hoofd, voor het idee dat het zou gaan waaien vond ik die hoed toch wel erg fijn! En tja, we zijn toch in Blaricum he 😉

Maandag – 3de Chemo

image5

En toen was het weer tijd voor chemo nr 3! s’ Ochtends nog even een uurtje wezen sporten. Robert en Jannicke waren gelukkig weer mee en Robin was weer bij zijn lieve opa en oma waar hij het heel fijn vindt!
Het prikken ging goed, het blijft naar en vervelend, maar ik begin er nu wel aan te wennen. Als ik maar wel in een hand of arm mag knijpen! 😀

De eerste week van de 3de chemo zit er nu op. Aankomende week ga ik mij weer opladen en mij sterk maken om de 4de en laatste chemo van deze serie te voltooien. Dan heb ik de zwaarste 4 gehad en kan ik mij daarna gaan opmaken voor de serie van de 12 wekelijkse.

Keep you posted!

foto

 

28 Comments

 1. Petra 13 maart 2016 at 23:19 - Reply

  Respect Marianne, wat ben jij een sterke vrouw! De kracht spat van het scherm……….sterkte en succes, ik volg je! Xx

 2. Laura 14 maart 2016 at 17:45 - Reply

  Ik vind jou een topper!!! Hele dikke knuffel ❤️

 3. Jannicke 14 maart 2016 at 18:45 - Reply

  Wat heb je dat weer mooi verwoord! Heb ik al gezegd hoe trots ik op je ben?? Heeeel trots! LUTHMAB!

 4. Ineke van Diest 14 maart 2016 at 19:43 - Reply

  Toppertje!!! Dikke knuffel

 5. Naziha 14 maart 2016 at 20:44 - Reply

  Ben er stil van, zo goed beschreven wauw
  Je doet het echt bewonderingswaardig schat, ga zo door dan blijft er niks meer van je ziek zijn over

 6. Karin 14 maart 2016 at 20:54 - Reply

  Kanjer!!❤️

 7. Ceoray 14 maart 2016 at 21:06 - Reply

  Dikke Dikke knuffel je bent een topper Knoetsen! X

 8. Marijke 14 maart 2016 at 21:06 - Reply
 9. Folkert Thasing 14 maart 2016 at 21:31 - Reply

  Zet hem op, topteam !!

 10. Jan 14 maart 2016 at 21:54 - Reply

  Lieve Marianne,

  Wat heb je dit weer met veel kracht opgeschreven. Ik ben super trots op je!

  Liefs Jan

 11. Suzanne 14 maart 2016 at 21:54 - Reply

  Knap..stoer..respect…
  Wat ben je een leuk mens en wat ga je er ontzettend goed mee om..weet niet of ik dat half zo zou kunnen als jij doet. .heel veel bewondering voor je

 12. Ron Onclin 14 maart 2016 at 22:07 - Reply

  Ik volg je op de voet. Sta telkens weer versteld hoe veel kracht en strijdlust je uitstraalt. Keep up the right spirit. Diep diep respect!!!

  Yes you can. X

 13. Nadia 14 maart 2016 at 22:26 - Reply

 14. Danielle 15 maart 2016 at 03:10 - Reply

  Met open mond en vol bewondering lees ik je verhalen….
  Wat ben ik trots op je! Hoop dat mijn gedachte, die naar jou uitgaan, ergens goed voor zijn en bij jou terecht komen …..jou nog meer kracht geven alles te doorstaan.
  Whow, jij powervrouw! Blij jou te kennen!!
  Dikke kus kanjer!!

 15. Wikke 15 maart 2016 at 08:09 - Reply

  Wat ben je toch een kanjer en hoe mooi dat je ook af en toe energie en ruimte hebt om van t mooie weer en je 3 mannen te genieten. Kus Wikke

 16. Barbara A 15 maart 2016 at 09:42 - Reply

  Wow, heel knap. Dit is niet te vergelijken met de wekelijkse ziekenhuiscontroles die ik nu heb en al dikwijls irritant vind (‘hoe ga ik dit nou weer in mijn agenda plannen?’). Het zet veel in perspectief. Ik vind je echt een sterke vrouw, zo dapper en positief zonder dingen mooier te maken dan ze zijn. Ik wens je weer onwijs veel succes de komende tijd. liefs Barbara

 17. Nadia 15 maart 2016 at 10:38 - Reply

  Topper ben je!

 18. Nikki 15 maart 2016 at 12:37 - Reply

  W A U W wat ben je sterk! Ik heb heel veel bewondering voor jou en jouw mannen! Lieve groetjes Nikki

 19. Pappa 15 maart 2016 at 18:22 - Reply

  Kjäre Jenta mi.

  TAKK for den hyggelige telefonsamtalen vi hadde i dag ! Ik heb jouw verhaal gelezen en zit vol bewonderring voor je aanpak en voor het mentaliteit wat hier achterzit. GA ZO DOOR. Je bent een echte vechter. EN vechters slaan zich door !!

 20. Nelleke 15 maart 2016 at 20:45 - Reply

  In my mind xxxxx

 21. Vroca van Esch 15 maart 2016 at 21:13 - Reply

  Blijf je vol bewondering volgen, wat een sterke vrouw ben jij! Zoveel respect heb ik voor je. Denk echt heel veel aan je! xx

 22. mamma 16 maart 2016 at 12:57 - Reply

  Mijn lieve, sterke, dappere en prachtige dochter!! Bewonder je! Houd van je! Zo trots op je!

 23. Michaela 17 maart 2016 at 20:50 - Reply

  Even getwijfeld ga ik kijken…..zelden heb ik een gezicht bij de “klanten” die bellen. Ik bewonder je kracht die ik hoor in je stem, nu lees op de site. Ik hoop dat het allemaal goed gaat. Ik bewonder je kracht en openheid.

 24. Gerda Ammerlaan 17 maart 2016 at 22:14 - Reply

  Go girl, superveel respect. Denk veel aan je

 25. Vroca van Esch 18 maart 2016 at 13:52 - Reply

  Ja echt, wat ben jij een kanjer, zo sterk! Diep respect! xx

 26. Marcella 18 maart 2016 at 15:28 - Reply

  Wat een topper ben jij! xx

 27. Franciska 19 maart 2016 at 19:12 - Reply

  Wat naar en ellendig die chemo’s, maar zo blij voor je dat het aanslaat! Alvast sterkte op weg naar de volgende. Hou je haaks hoor!

 28. Martje 26 maart 2016 at 07:49 - Reply

  Shit hey, je blijft dus gewoon jonger dan ons allemaal! Ik had de eerste keer dat je je echte leeftijd vertelde al bewondering voor je discipline en doorzettingsvermogen, en nu uiteraard nog veel meer!!! Ook heel fijn om te lezen dat je zo jezelf blijft. Drink je ook nog genoeg shakes en zorg je voor voldoende salades en gezonde snacks? 😉 Ook van mij natuurlijk een mega dikke knuffel. We denken aan je en lezen je blog trouw. Dikke kus, Martje

Leave A Comment