Laatste chemo & Pet-scan

Datum Operatie

De laatste weken zijn weer erg druk geweest met heel veel ziekenhuis bezoeken in Hilversum (Ter Gooi) en Amsterdam (Antoni van Leeuwenhoek/ AVL). Ik wilde voor mijzelf eerst goed uitzoeken waar ik mij laat opereren en dat was nog een hele klus om dat uit te zoeken! De bijwerkingen van de dubbele chemo hakte er ook aardig in en viel nog best vies tegen en dat maakte de keuze nou niet bepaald makkelijker. Maarrrr, ik ben er nu echt uit. De gesprekken zijn niet voor niets geweest! In het AVL stonden Jannicke en ik tegelijkertijd op de planning om geopereerd te worden. Dat was wel echt bizar…. Maar wel iets wat we allebei graag wilden, maar na alle gesprekken heb ik besloten om mij in Ter Gooi te laten opereren. Het zou in beide ziekenhuizen absoluut heel goed zijn, maar ik had wel een beter gevoel bij Ter Gooi, en daar gaat het nu ook gebeuren op 1 augustus!

Laatste chemoooo!!!

Dinsdag 28 juni was mijn laatste chemo. Dat voelde ineens zo gek! Toen ik eind januari te horen kreeg dat ik 5 maanden aan de chemo moest, voelde dat alsof daar geen eind aan zou komen…. Op de helft van deze periode heb ik wel een flinke dip gehad. Ik zag het niet meer zitten en zat er aardig doorheen. Dat heeft gelukkig niet heel lang geduurd want al snel ging het weer stukken beter en ineens, bam! Was het gewoon al zover. Ik heb de volle vijf maanden met 16 chemo’s doorstaan! Zonder de hulp van mijn schoonouders, Robert en mijn zussen in het bijzonder, had ik dit niet zo goed kunnen doorstaan. Daarnaast heb ik ook heel veel kracht gehaald van mijn lieve vrienden en familie die mij ook zoveel hebben opgevrolijkt en geholpen met de praktische dingen om het ons maar zo makkelijk mogelijk te maken. Daar zijn we super dankbaar voor en zullen we ook nooit vergeten.
Toen ik mijn kamer op de chemo afdeling binnen kwam, werd ik verrast door slingers, lampionnen en heerlijk gebak. Zo leuk!!!
Al die tijd heb ik daar hele lieve verpleegsters gehad. Bijna alle keren heb ik een kamertje voor mij alleen gekregen. Dat was zo fijn, anders lag ik ‘op zaal’ met drie andere mensen, die veel ouder waren dan ik, en waarbij de kanker al vaker terug was gekomen, en uitgezaaid… oftewel, nare toestanden waar ik nou niet echt vrolijk van werd. En in die kamer alleen werd ik dus wel vrolijk. We hebben de grootste lol gehad daar, maar ook verdriet. Dat kon dan ook gewoon… heel fijn.
Toen ik thuis kwam werd ik weer verrast door een mooi versierde woonkamer met heel veel cadeaus en ballonnen met het cijfer 16 erop. Deze ballonnen hebben Benjamin en ik buiten losgelaten, heel hoog de lucht in totdat we het niet meer konden zien. Gelukkig waren er geen vliegtuigen in de buurt, ze gingen mega hoog!!! hahaha

Pet-scan

Vorige week had ik een pet-scan. Dat duurt in totaal zo’n 2 uur lang. Ik moest er nuchter naartoe en had om 11:00 een afspraak. Zonder chemo moet ik ’s ochtends al echt wat gegeten hebben, laat staan met chemo! Toen ik het foldertje las, zag ik dat iemand met een of ander vaag dieet een gekookt ei mocht eten. Dus ik dacht hallo, dan mag ik dat ook heus wel! Nadat ik die dame van die afdeling had gesproken, mocht ik dat gelukkig ook, maar alleen dat. Ik heb nog nooit zo’n lekker gekookt eitje gegeten… Heerlijk! En daarna helemaal klaar voor die scan. Het contrast vloeistof werd via een infuus ingespoten en moest ongeveer een uur inwerken. Dat contrast vloeistof licht de kankercellen in het lichaam op zodat ze precies kunnen zien waar het nog zit, ten opzichte van de eerste scan waarop 15 tumoren in de oksel te zien waren, 2 bij mijn sleutelbeen en een van 3 cm diep in de borst. Daarna ging ik de scan in. Daar heb ik allemaal geen moeite mee. Ging prima!
De uitslag zou ik vrijdag 1 juli krijgen.

Chirurg & uitslag…

Op donderdag 30 mei had ik een afspraak met de chirurg in ter Gooi die mij ook gaat opereren, dezelfde arts die mij eind januari de diagnose vertelde op een manier alsof ik niet heel lang meer te leven had… En ja hoor, hij begon nu weer dat ik wel een hele agressieve vorm van uitgezaaide borstkanker heb…. Jaja, I get the F#kng point!!!! Hij gaat mij dus opereren…. Joepie. Maar de meest sociaal gestoorde mensen, zijn vaak in dat soort beroepen juist heel goed in hun vak. En daar is iedereen het om me heen echt helemaal mee eens!!! Want ja, dat wil ik nu gewoon horen, ok 😛 Anyway, we hebben de operatie voorbesproken en tijdens de operatie wordt het weefsel wat hij weghaalt door de patholoog getest zodat ze kunnen zien of er nog microscopische uitzaaiingen zitten in de oksel en borst. Is dat het geval, dan haalt hij alle klieren in de oksel weg, en de tepel. Dus wanneer ik wakker word weet ik pas wat er gedaan is. Ik ga maar van het ‘ergste’ uit, dan kan het alleen maar mee vallen. Ik krijg directe reconstructie door een hele goeie plastische chirurg. Zij voeren die operatie ook met zn tweeën uit. Na deze operatie krijg ik te horen hoevaak ik precies bestraald moet worden. En na de bestralingen, dan wordt de andere borst gedaan. Omdat ik nu 16 chemo’s achter de rug heb, is het niet verstandig om beide borsten tegelijk te doen ivm infectie gevaar. Hopelijk kan ik dan wel de andere borst en de eierstokken & eileiders tegelijk doen, anders worden het wel erg veel operaties… Tijdens het gesprek met de chirurg vroeg ik hem of hij misschien de uitslag van de pet scan kon zien. Ik dacht, het is toch hetzelfde systeem waar ze mee werken… en ja hoor, hij moest het even opzoeken, maar daar stond het: COMPLETE RESPONS. Alles weg!!!!!! We konden het niet geloven… met tranen in onze ogen van geluk kregen we te horen dat er geen kankercellen meer te zien waren op de scan…! Ik zei tegen hem dat het fijn was dat hij eindelijk met goed nieuws kwam 🙂

Foto

15 Comments

 1. Vroca 3 juli 2016 at 19:12 - Reply

  Wat een aangrijpend en mooi verslag weer! Zo dapper, zo knap allemaal van je! Heel veel sterkte weer voor de komende tijd! Xx

 2. Danielle 3 juli 2016 at 19:13 - Reply

  Lieve schat, wat een prachtig, doch weer aangrijpend, verhaal weer.
  Hoe jij mij tich iedere keer weer verrast met je mooie verhalen, je kracht rn in het bijzonder. ..de mooie mensen om je heen. Lieffie…er gaat bij geen dag voorbij dat ik niet aan je denk…hoop je snel weer ern lekkere knuffel te kunnen geven.
  Liefs Daan

 3. Wikke 3 juli 2016 at 19:24 - Reply

  Wauw wat een fijne uitslag van de pet scan. Dat geeft veel vertrouwen en sterkte dat je lichaam met je mee vecht. Knuffel voor jullie alle 4, Wikke

 4. Daphne 3 juli 2016 at 20:11 - Reply

  Wauw! Zo fijn om dit te lezen.

 5. Anne van Toor 3 juli 2016 at 20:18 - Reply

  Wat een ontzettend goed nieuws! En nu opladen voor de volgende stappen! Maar eerst hier echt van genieten! Heerlijk met de familie om jullie heen! Liefs Wouter en Anne van Toor

 6. Christine Oude Groote Beverborg 4 juli 2016 at 04:24 - Reply

  Zo fijn dit te lezen! Super goed nieuws!

 7. Denise Pronk 4 juli 2016 at 06:41 - Reply

  Wat een geweldig goed nieuws! de blijheid spat van jou en je kleine mannen af. Houd je haaks!

 8. Nicole 4 juli 2016 at 07:17 - Reply

  Intens blij om zulk goed nieuws te lezen! <3

 9. Marechal 4 juli 2016 at 08:33 - Reply

  Zó supertrots op jullie allemaal! Wat een mooie en fijne mensen heb je toch om je heen! Nu is het tijd om alles weer op te bouwen, sterkte moppie en een hele dikke kus

 10. Marijke 4 juli 2016 at 13:34 - Reply

  Lieve Marianne,

  Wat een aangrijpend verhaal en wat heerlijk dat je goed nieuws hebt gekregen!
  Nu even een paar weken bijkomen en weer de rest.

  Liefs Marijke

 11. Marijke 4 juli 2016 at 13:35 - Reply

  van het programma

 12. Pappa 4 juli 2016 at 16:42 - Reply

  WAT een leuke foto hierboven Marianne !! Ik heb je verhaal gelezen ivb met wie de operatie gaat doen en zijn hulpelose sociaale inzicht. Ik ben zeer blij dat je dit alles kan relativeren !! Trippelknuffel.

 13. Jannicke 4 juli 2016 at 21:17 - Reply

  You totally nailed it ..!! Yess!! Nu eerst ff bijkomen van alles.. LY!

 14. Pappa 7 juli 2016 at 11:26 - Reply

  Kjäre Marianne !

  Stay strong and proud !

  Pappaklem

 15. Franciska 24 juli 2016 at 18:11 - Reply

  Hi Marianne,
  Wat heerlijk dat de chemo’s achter de rug zijn. Nu maar stapje voor stapje daarvan herstellen. En wat een superbericht dat de verkeerde cellen nu weg zijn! Ben enorm blij voor je! Sterkte de komende periode met de operaties. Dat is ook heftig, maar met die uitslag in je pocket voelt het toch weer heel anders. fijn hoor!
  Liefs,
  Franciska

Leave A Comment