Mijn behandelplan

Vandaag hadden we een afspraak met de oncoloog in Ter Gooi. Ik was ervan overtuigd dat ik echt naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AVL) moest omdat ze daar gespecialiseerd zijn in kanker. Maar ik kreeg steeds meer goede verhalen te horen over Ter Gooi en hoe ver ze daar zijn met borstkanker. Zo gaf zij oa aan dat zij geen limiet hebben qua kosten en dat het behandelplan eerst afgestemd is met het AVL. (I only want the best!) Toen ze voorzichtig begon over de bijwerkingen van de chemo en dat mijn haren zullen uitvallen zei ik dat we dat al geregeld hebben. Ze was oprecht geraakt hierdoor en zei dat ze het zo goed vond dat we zo goed bezig zijn. Omdat ik aan haar zag dat dit haar raakte en omdat ik al een goed gevoel bij haar had, wist ik dat ik bij haar wilde blijven. En het is nog praktischer ook qua reistijd elke keer weer.

Mijn behandelplan ziet er als volgt uit.

1ste chemo traject -4x AC om de week

Maandag 8 februari – start Chemo (AC)
Maandag 22 februari – 2de chemo (AC)
Maandag 7 maart – 3de chemo (AC)
Maandag 21 maart – 4de chemo (AC)

2de chemo traject

Daarna zal ik wekelijks, ook weer op maandag (12x) een chemo toegediend krijgen.

Tijdens de chemo zal ik op dinsdag 16 februari een genetisch onderzoek moeten ondergaan in het AVL. Hieruit zal moeten blijken of er een relatie zit tussen de ene en de andere borst. De uitslag hiervan neemt 5 weken in beslag. Als de uitslag bekend is weet ik hoe mijn operatie eruit zal zien, of een borstbesparende operatie of dat allebei mijn borst worden “leeggehaald” en via protheses worden opgevuld. Wat kunnen ze tegenwoordig toch veel! Blij dat het niet meer zoals vroeger gaat. Als de uitslag hiervan positief is, dan is het niet de vraag of het terug zal komen in de andere borst, maar wanneer. Tijdens de chemo zal ik in de overgang gaan. Heb ik dat ook maar alvast gehad!

Na de chemo behandelingen zullen ze lig de lymfe klieren in mijn oksel weghalen. 15 klieren zitten vol en kunnen door de chemo niet helemaal verwijderd worden. Dit zal wel een pittige operatie worden.

Als de operatie goed gegaan is zullen ze bestralen.

Na dit alles zal er een hormoonbehandeling van 5 jaar gaan plaatsvinden.

Na de chemo en opereraties (wat in totaal zo’n 7 maanden in beslag zal nemen) verwachten ze dat het 4 a 5 maanden duurt om hiervan te herstellen.

Al voel ik me lichamelijk niet zo sterk, ik voel me van binnen sterker dan ooit! En met het fantastische team om mij heen die mij door dik en dun steunen en hierdoor heen slepen, ga ik er helemaal voor!

Weg met die kanker ziekte!

One Comment

  1. Taco Huese 13 maart 2016 at 11:31 - Reply

    Wat ben jij sterk zeg. Ik duim voor je dat alles goed komt. Waren we maar een jaartje verder.

    Taco (vriendje van Richard)

Leave A Comment