Nummer 5 & 6

Zo, er is alweer wat tijd overheen gegaan en we hebben het een beetje kunnen laten bezinken dat ik BRCA1 drager ben. Er staan verschillende afspraken gepland met het AVL voor gesprekken over de operaties. En ja, ik heb ook nog een afspraak met een plastisch chirurg in Ter Gooi gepland staan, omdat hij de beste van Ter Gooi is op dat gebied. Dan kan ik aan de hand van deze gesprekken beslissen waar en door wie ik mij laat opereren. Het voelt een beetje als shoppen, maar dan voor nieuwe borsten en ook nog met zoveel mogelijkheden. Dat moet dan natuurlijk wel eerst goed uitgezocht worden want dat gaat maar 1 keer gebeuren, en moet het wel in een keer helemaal goed zijn.

Mijn zussen zijn in de tussentijd gescreend, maar de uitslag van het GEN onderzoek duurt minstens 7 weken. Nog even afwachten dus. Volgens de artsen hebben zij nu godzijdank niets onder de leden. Dat is een hele geruststelling.

12 weken nog

Omdat ik GEN drager ben, heeft de oncoloog een extra medicijn toegevoegd aan mijn huidige kuur. Dus een extra zakje bij de chemo, in totaal 4 keer wat ik om de drie weken tegelijk met de andere wekelijkse chemo krijg. Dus in deze twaalf weken krijg ik elke drie weken een zwaardere kuur. Ze zijn in ieder geval niet zo zwaar als de eerste vier die ik gehad heb. Wat ben ik blij dat die achter de rug zijn zeg! De eerste zwaardere van deze twaalf heb ik vorige week maandag gehad. Daar was ik even niet zo lekker van, maar het was wel te doen. En afgelopen maandag had ik dan de tweede van deze reeks. Dat prikken ging niet zo goed, maar de tweede keer wel. Nu dus nog (maar;-P) 10 te gaan! hahaha soms lijkt het wel alsof het allemaal een grote grap is ofzo… Hoezo 16 chemo kuren!! We halen toch de hele boel eraf en eruit… Maar helaas, zo werkt het dus niet. Ik spreek binnenkort ook de oncoloog in het AVL waarmee mijn oncoloog van Ter Gooi contact mee heeft over mij. Ik wilde dat graag omdat zij het toch over mij hebben en ik ben ook benieuwd hoe hij hier tegenaan kijkt. Even vanuit een ander persoon dit te horen lijkt me wel zo prettig. En ik wil het ook graag allemaal nog beter begrijpen.
In de tussentijd probeer ik zoveel mogelijk de “normale” dingen te doen waar ik dan ook wel extra van geniet. En daarbij niet teveel stil staan bij de bijwerkingen van de chemo’s. Zoals vorige week kwam mijn zus naar me toe en gingen we samen naar yoga en daarna lekker geluncht bij een fijn restaurantje in de buurt. Afgelopen zondag de verjaardag van mijn moeder gevierd met een klein comité van de familie, was erg gezellig! En onze tuin is nu af! Heerlijk die lekker dagen die er nu aankomen met het voorjaar! En deze week is mijn oudste zus ook weer in het land! Heel fijn! 🙂

IMG_8350

13 Comments

 1. Nicole 14 april 2016 at 07:44 - Reply

  Keep up the good work. <3 Nicole

 2. Mandy 14 april 2016 at 09:56 - Reply

  Je bent en blijft een topper! Trots op je. x

 3. Papa 14 april 2016 at 11:23 - Reply

  Glad i Deg Marianne.

 4. Vroca 14 april 2016 at 11:49 - Reply

  Oh, meisje wat ben jij sterk en wat doen jullie het goed! Weer zoveel bewondering en respect voor je! Geef maar aan als je het leuk vindt als ik eens langs kom! Xx

 5. Sjoerdtje 14 april 2016 at 12:27 - Reply

  Een dikke pakkerd
  kan heel wat met je doen.
  Het vrolijkt je dag weer op,
  zo’n goeie dikke zoen.
  Een dikke pakkerd
  fijn om te krijgen
  maar ook heeel fijn om te geven.
  Het kost niet veel tijd
  het duurt echt maar heel even.
  Mmwaoaah… Hier,
  je krijgt er één van mij.
  Gewoon zomaar,
  dat maakt een mens weer blij !

 6. Berlinda 14 april 2016 at 13:19 - Reply

  Dikke kus knapperd

 7. Wikke 14 april 2016 at 17:15 - Reply

  Ontzettende kanjer ben je hoe je ook dit weer een plekje geeft. Dikke kus

 8. daphne 14 april 2016 at 18:16 - Reply

  Je bent goed bezig lieverd!! En jullie tuin ziet er prachtig uit! Laat de zon maar komen!! Heerlijk….
  dikke kus

 9. Anne van Toor 14 april 2016 at 18:36 - Reply

  Ik bewonder je kracht en positieve energie! Hou dat goed vast! Veel succes en sterkte met alle komende chemo’s!
  X Anne (van de merino 😉 )

 10. Roel Schutrups 14 april 2016 at 22:52 - Reply

  Ik denk aan je Marianne!! Keep it up:) x

 11. Franciska 15 april 2016 at 20:18 - Reply

  Wat houd je het goed vol, en dat met al die heftige behandelingen en berichten. We denken vaak aan je en sturen je dan maar denkbeeldig positieve energie. Sterkte meid en ook voor je lieve familie! Liefs, Franciska

 12. Jannicke 17 april 2016 at 06:34 - Reply

  Super knap hoe je dit allemaal doorstaat, je bent nu al over de helft van de weken vwb de chemo’s.. Ook al ben je er nog niet, we nemen alles stapje voor stapje zo kom je er wel! Wanneer alles achter de rug is gaan we lekker naar Ibiza, even helemaal niks.. Alleen de zon, natuur, lekker eten en bijkomen.. Love you!

 13. Glennys 17 april 2016 at 17:52 - Reply

  Wat doe je dit goed meid! En wat fijn dat je zo’n mooie en fijne familie om je heen hebt die dit samen met jou doet! Heel veel kracht en positieve energie gewenst. Liefs Glennys

Leave A Comment