Operatie en uitslag kweek

Zondag, de dag voor de operatie… Kom maar op, ik ben er klaar voor! De jongens sliepen bij opa en oma. Wij moesten daar om 7:15 zijn. Lang leven de slaappillen! Dat heeft wel iets geholpen, maar ik had nog best onrustig geslapen. Ik was heel bang voor de zorg na de operatie maar vooral voor de uitslag van mijn weefsel! Dat is zo alles bepalend voor mijn toekomst. In het ergste geval zat er nog wat, halen ze alle klieren uit mijn oksel weg en wordt ook de tepel weggehaald. Maar in het gunstigste geval zat m’n tepel eraan en hebben ze alleen de gemarkeerde klier weggehaald. Dat hing allemaal af van de test die ze tijdens de operatie doen. Daarnaast wordt er weefsel op kweek gezet wat 5 dagen duurt voordat je de uitslag hebt. Super spannend dus!!!! Toen Robert en ik aankwamen bij het ziekenhuis, kwamen Christina en Jannicke ook. Zo vroeg al! Dus mijn dreamteam was weer compleet! De heks die Jannicke heeft mishandeld na haar operatie (de ochtend na de operatie haar hechtingen boenen) was er gelukkig niet. Ik zei tegen Benjamin dat heksen toch wel bestaan! God wat heb ik een nachtmerrie gehad over die sadist! Word er nog naar van als ik eraan denk…… Anyway, het hoofd van die afdeling had ervoor gezorgd dat zij niet bij mij aan bed kwam.

image1

De operatie.. of toch niet?

Nou, daar gingen we dan… in een blauw hesje gehesen werd ik naar de pre-operatiekamer gebracht. Tot aan de deur mochten ze met mij meelopen. In die kamer werd het infuus geprikt, ik wilde dan wel in een hand knijpen, dus zij riep haar collega om mijn hand vast te houden. Zo fijn! Hahah zo grappig, dan is het ook gewoon goed he 😀 Toen bleek de computer een storing te hebben waardoor ze niet bij het netwerk konden komen dus alles lag stil! En het duurde maar….. dus ik dacht, ja, ik wil Robert dan wel even bellen! En daar kwamen ze met z’n drieën aan hoor! hahaha mijn god he… die hele kamer weer op stelten! Heel fijn, want zo ging de tijd een stuk sneller en kon ik nog relaxter de operatie in. En dat lukte ook… Super goed team had ik aan mijn bed! En ik ging ook heel goed de narcose in, want toen ik wakker werd dacht ik, shit! Ik sliep net zo lekker, ik wil doorslapen! 🙂 Ik zag meteen dat mijn tepel er nog aan zat dus ik was al heel blij. En Robert vertelde mij dat de uitslag van die test al goed was! Ze hebben ook maar twee klieren uit mn oksel gehaald! Ok, nu nog de uitslag van de kweek afwachten…. Ik voelde me best goed, erg suf en brak natuurlijk, maar zo opgelucht met het voorlopig goede nieuws! 10% kans dat deze uitslag zou afwijken van de kweek! Mijn vriendin zei, dus 90% kans dat het goed is… Oh ja, idd! 🙂 Kijk, daar heb je vriendinnen voor, om je te laten herinneren aan de goeie dingen!

image1

Ik kreeg een tweepersoonskamer zodat Christina kon blijven slapen, dat had Jannicke geregeld. Ja, als je denkt dat ik veel voor elkaar krijg, dan ken je haar nog niet!
Die nacht werd ik om het uur gecontroleerd of alles het aan mij nog deed. Ja mevrouw, u heeft zo’n lage bloeddruk. Ja mevrouw, dat heb ik altijd! Laat me slapen! De volgende dag lukte het me om m’n bed uit te gaan en een stukje te lopen. De huid rond mijn hechtingen zagen er ook goed en rustig uit (in tegenstelling tot mijzelf :-P) dus ze vonden het goed dat ik naar huis ging. De volgende dag belde de chirurg me op dat hij mij kwijt was! Hij was die dinsdag vrij maar was vanuit huis naar het ziekenhuis gegaan om bij mij te komen kijken, maar toen was ik al weg. Dat had hij niet eerder meegemaakt! hahaha Ik heb hem gevraagd of hij mij wilde bellen zodra de uitslag van de kweek binnen is.

De uitslag

Vrijdagochtend sta ik met mijn ene goede arm een super gezonde cake te bakken voor een hele lieve vrouw die ook net een kindje van 10 maanden heeft en een van 7 jaar. Zij had gisteren haar eerste chemo van de nog 16 te gaan…. Terwijl ik daarmee bezig ben word ik gebeld door de chirurg… “De uitslag is binnen” zegt hij. Ik zeg heel voorzichtig “oh ja!?, en je klinkt… opgelucht??” Hij zei dat deze uitslag overeenkomt met de eerste uitslag van de operatie. “Alles is schoon” Wow…. dit had ik gewoon echt niet durven dromen! En wat een raar moment om dat te horen terwijl ik voor haar nu net een cake aan het maken ben….
Ok, nu kan ik echt blij zijn… en dat zeg ik terwijl de tranen langs mijn wangen druppelen, van geluk. Het moment dat ik mijn familie vertelde dat ik kanker had was zo ontzettend heftig, dat grijpt me nog steeds naar de keel als ik daaraan terug denk. Verschrikkelijk was dat om te vertellen. Maar het voelde elke keer ook weer alsof ik dat tegen mijzelf zij, zodat het ik wist dat het echt waar was. Ik kon niet meer terug… En nu, nu schreeuw ik het van de daken, aan iedereen die het maar horen wil, IK BEN SCHOON.

 

30 Comments

 1. Annet Rijnberg 5 augustus 2016 at 19:26 - Reply

  Yes Yes Yes dappere dame! Wij worden heel oud! Mooie grijze oma’s wanneer onze kids kids krijgen

 2. Barbara 5 augustus 2016 at 19:29 - Reply

  Ooooh lieve Marianne, met kippenvel heb ik t weer gelezen – wat een fantastisch nieuws!!! Ik ben zo blij voor jullie. Ik denk veel aan je en je bent een onwijze vechter. Ik hoop dat Jannicke en jij ontzettend genieten op Ibiza en dat alles goed mag blijven gaan, ook met Jannicke. Veel liefs!

 3. Christina 5 augustus 2016 at 19:47 - Reply

  Beste nieuws ever, nu tranen van geluk!! Blij dat ik bij je kon zijn, mijn zusje aka superwoman aka cancer ass kicker!

 4. Arienne 5 augustus 2016 at 19:52 - Reply

  Wat ontzettend goed om dit te lezen! Zo blij voor je/jullie!!! Zoveel bewondering voor je hoe je dit hebt doorstaan. Heerlijk genieten op Ibiza! Xx

 5. Vroca 5 augustus 2016 at 19:57 - Reply

  Er zijn eigenlijk geen woorden voor! Wat een geweldig nieuws! Je bent en blijft een super wijffie! Gefeliciteerd met dit nieuws xx

 6. Nel 5 augustus 2016 at 19:59 - Reply

  Lieve Marianne, jij en je dreamteam zo mooi, zo waardevol en liefdevol❤️!! Dierbaren die ervoor je zijn want zoals jezelf al zei vanmiddag niemand die dit niet meemaakt kan zich voorstellen wat dit voor je betekend. Wat het met je doet. We kunnen proberen ons iets in jullie situatie te kunnen inleven en wat wij ook zeker doen maar al die maanden met chemo, uitslagen,en operatie en dan ontlading wat een emoties!! Wij hopen dat jij en Jannicke een super week hebben op Ibiza en op kunnen laden voor je volgende fase! Tot gauw

 7. Nadia 5 augustus 2016 at 20:07 - Reply

  Toppertje….thinking of u all the time heel veel geluk meissie geniet van je vakantie samen met je zus Bousa

 8. Jan Kromkamp 5 augustus 2016 at 20:12 - Reply

  Geweldig nieuws, we zijn allemaal superblij!

 9. Petra 5 augustus 2016 at 20:13 - Reply

  Lieve dappere Marianne, ik moet alleen maar huilen! Wauw……..

 10. Wilma 5 augustus 2016 at 20:23 - Reply

  Wauwww geweldig nieuws….
  Zo fijn dat je nu weer verder vooruit kan denken.
  Dit zijn wel twee treden op de trap
  Echt super blij voor jullie

 11. Marijke 5 augustus 2016 at 20:25 - Reply

  Super blij voor je!!! Wat een fantastisch nieuws!!

 12. Myrna 5 augustus 2016 at 20:40 - Reply

  Wat een verhaal weer en zo’n mooie afsluiting; kreeg er een brok van in mijn keel. Gelukkig lees ik de stukjes altijd helemaal alleen. Wens jou en je zus heel veel mooie momenten(met een lach en hier en daar een traan) toe op I iza. Live, Life & Love!

 13. Wikke 5 augustus 2016 at 21:05 - Reply

  Oh ontzettend dappere vrouw. Wat ben jij gelukkig je dreamteam, je kereltjes thuis, de beste uitslag van de wereld. Nu op naar goed herstel van de operatie en genietenvan alle mooie mensen om je heen. Heerlijk om dit goede nieuws te lezen. Kussie knuffel

 14. Wendy 5 augustus 2016 at 21:16 - Reply

  Wauw wat een goed nieuws!! Terecht dat je dat van de daken wilt schreeuwen. Ben super blij voor je!! Hoop dat de pijn van de operatie meevalt.Je bent een sterke dappere vrouw!!

 15. Lot 5 augustus 2016 at 21:20 - Reply

  wat ontzettend fijn te lezen, ben erg blij voor jou en je family!

 16. Anne van Toor 5 augustus 2016 at 23:57 - Reply

  Wauw!! Wat een geweldig nieuws! Echt waanzinnig! Succes met het verdere herstellen! Zet hem op! X

 17. Chantal 6 augustus 2016 at 06:05 - Reply

  Superfijn! Wat een goed nieuws en wat kun je trouwens leuk schrijven! Veel liefs

 18. Carla 6 augustus 2016 at 06:23 - Reply

  WoW wat een verhaal weer!! Gefeliciteerd met de goede afloop. En wat ben je een topper sta je zo kort na jou operatie een cake te bakken voor een ander dat zegt echt iets over wie jij bent!!! Ik heb het zo voor je gehoopt maar nu is het echt het is jullie gelukt!!!!!!!!

 19. Gerda 6 augustus 2016 at 07:22 - Reply

  Ook tranen in mijn ogen omdat ik zo ontzettend blij voor je ben. Wauw, wauw, wauw, wat een supergoed en fijn bericht. En wat heb jij (met je dreamteam) het goed gedaan! Dikke dikke kus voor allemaal, van Gerda

 20. Mandy 6 augustus 2016 at 10:15 - Reply

  Hey Marianne, we kennen elkaar niet, maar ik volg je verhaal via Jannicke. Wat een geweldig nieuws! Respect voor je/jullie positieve houding. Jullie zijn met zijn allen een superteam. De liefde voor elkaar straalt van jullie af. En liefde overwint alles. Ik wens je nog meer liefde, licht en vertrouwen.

 21. Ceoray 6 augustus 2016 at 14:57 - Reply

  kippenvel en tranen van geluk!! vanuit het “verre” Oosten maar toch dichtbij jemig wat een bewondering heb ik voor je lief en ook voor jouw zus! ik ben zo blij voor jullie en gloei van trots! liefs en eerst genieten op Ibiza met zijn 2! kusjes

 22. Michaela 7 augustus 2016 at 18:13 - Reply

  Wat een goed nieuws! Diep respect voor jullie allemaal. Wellicht spreek je nog keer! Liefs Mich. Xxxx

 23. Marijke 8 augustus 2016 at 07:57 - Reply

  Lieve Marianne,

  Wat een super nieuws en wat een vechter ben jij!

  Liefs Marijke

 24. Fleur 8 augustus 2016 at 11:55 - Reply

  Fantastisch nieuws Marianne! Ik ben heel blij voor jou en je familie.

  Lieve groet,
  Fleur

 25. Denise 8 augustus 2016 at 19:00 - Reply

  Wat een geweldig nieuws! super blij voor je. nu echt aansterken en met het dreamteam en je 2 kleine mannen een vrolijke bende van maken.

 26. Pappa 9 augustus 2016 at 07:34 - Reply

  SUPER-CALI-FRAGA-LISTIC-EXPI-ALI-DOCIOUS = MARIANNE

  Heeeel veeeel liefs

  Pappa

 27. Ineke 19 augustus 2016 at 08:21 - Reply

  Lieve Marianne,
  Ik weet nog zo goed dat je op de afdeling kwam met Robert en Robin en je vertelde dat het niet goed was.
  Ik leefde zo met jullie mee.
  En nu kan ik zeggen G E F E L I C I T E E R D met de goede uitslag.
  Nu komt er een tijd aan dat jullie echt kunnen genieten van elkaar, zonder “zorgen”.
  Heel veel liefs van mij en een goed herstel!!!

  Ineke

 28. Franciska 21 augustus 2016 at 13:40 - Reply

  Je hebt gelijk, het is geen gevecht, je moet het ondergaan. Maar wat heb jij dat gedaan met al die kracht en moed. Bewondering heb ik voor je superwoman :-)! En beter nieuws dan dit kan je niet krijgen. Ben heel blij voor jullie en hoop dat je alles een plekje kunt geven. Nog steeds heel veel sterkte!

 29. Janneke 25 augustus 2016 at 12:55 - Reply

  Wat een supernieuws! Je bent echt een superwoman! Ik ben heel blij voor jou en je gezin, familie, vrienden en alle andere mensen om je heen. Wat een support! Ik hoop dat je alles een plekje kunt geven. Nu eerst lekker tot rust komen op Ibiza, een goede plek om dat te vinden lijkt me zo 🙂

 30. Jurgen van de Ven 12 september 2016 at 19:47 - Reply

  Prachtig nieuws Marianne……geniet van het leven…..je hebt het verdiend! Xxx Jurgen

Leave A Comment